Nytt år

Nytt år och nya tag!
 
Då laddar vi igen för en ny termin i skolan. Tycker att de rullar på rätt bra utifrån hennes förutsättningar. Vi tränar hemma lite med läsning, men kan ju tyvärr inte känna att de går framåt just nu. 
Däremot är hon väldigt förtjust att se på youtube klipp och jag tror hon lärt sig att en hel del engelska via det och där går de framåt. (även om engelska är de ämnet som hon faktiskt har anpassad studiegång i).. okej, anpassad studiegång borde hon ha i alla teoretiska ämnen..
De blir väl ett möte i skolan för uppdatering av åtgärdsprogrammet i jan/feb, någonstans =) 
 
Ett annat ämne som vi håller extra kolla på när de gäller T är mat och vikt. 
Kan inte säga att hon äter så bra, men hon har gått upp lite nu, så jag e glad =) Hennes måltider är nu förtiden väldigt enformigt, men de är de enda sättet att få henne att äta någorlunda.. 
känns som att detta ämnet är något vi borde kunna släppa, sålänge jag kan acceptera att hon äter samma sak dag ut o dag in :P
 
Något som jag ska "bråka om" nu i början av året är medicinering. Hon har ätit Strattera sen hon var 7 år typ (är 12 år nu) och i höstas (okt typ..) skulle vi prova att ta bort den, vilket jag tyckte att de var en bra ide.. Sen när jag pratade med läkaren i december och jag tyckte att jag sett försämringar ansåg han att de inte var tillräckligt för att sätta in medicin igen.. Detta gör att jag får känslan över att denna läkare helst ser att inte medicin sätts in.. 
Grejen är den att de funkar lika bra i skolan som tidigare (då hon hade medicin) men när hon kommer hem är hon så trött att hon oftast somnar då.. och om hon inte sover så är hon rätt grinig då. 
T är inte någon som skriker och bråkar, varken med eller utan medicin, men hon är oerhört aktiv och låter konstant. Hon har svårt att höra sig själv och hur hon låter (vilket nog är vanligt för många) så ibland nästan skriker hon, men enligt henne pratar hon normalt... det är "dadda-språk" och pip.. Sitter man bevid henne kan hon inte alls låta bli en, hon måste peta och låta, som om de vore ett tvång. SÅ höll hon inte på förr.. :)
Sen de som jag känner är de viktigaste är ju hennes klagomål att hon känner att hon fått sämre minne. Som att hon glömmer saker, nått hon inte gjort tidigare. 
min misstanke är att hon, utan medicin, känner att de är mer som snurrar i huvudet och därför blir de ju lätt den känslan att man glömmer.. (man kan ju inte hålla reda på allt som finns i huvudet) :)
 
Så de är väl dom sakerna som sker just nu.. inget nytt alltså =)
de är de vanliga som vi jobbar med!
 
Så nu tar vi en vecka i taget och kämpar på =) 
 
Allmänt, Vardagslivet | 2017, Adhd, Autism, Barn, Min flicka, barn med autism, läkare, medicin för ADHD, nytt år, skolan, vardagen | |
Upp