En vecka kvar..

En vecka kvar, sen har barnen sommarlov! 
Har varit en par kämpiga veckor som gått.. I skolan har de gjort mycket "roliga" saker och Tilda har inte tyckt om förändringarna.. Så de har varit en kamp att få henne till skolan.. 
Så senaste månaden har hon varit hemma 1-2 dagar per vecka pga detta.. 
Ska bli skönt då lovet kommer och hon får slippa all press som hon känner nu.. (och så kan jag få lägga min energi på att göra roliga saker med barnen istället för att tjata om skolan) :) 
 
Finns många olika saker som Tilda tycker är jobbiga i skolan när de förändras, hur roligt de än verkar.. tror inte många tänker på hur mycket de kan påverka.. 
tex hade de en dag där de skulle ha marknad på skolgården där skulle kunna sälja och köpa saker.. man fick ta med djur el mjukisdjur.. fika och leka.. 
 en annan dag skulle de spendera på gräsytor en bit från skolan hela dagen. de skulle cykla dit, leka, fiska och ha kul.. 
Dessa dagar blir de kämpigt att få tilda att ta sig till skolan.. kan vara en sån liten sak att hon ska cykla till skolan i stället för att ta taxi och hon vägrar.. 
men med mycket tjat från mig och bra kommunikation med lärare har Tilda tillslut gått med på att va med på dessa grejer, så de e ju kul!! (hon tycker att de var kul efteråt)
De svåra kan ibland vara att veta hur mycket man ska "tvinga" henne till att göra vissa saker,de blir som en balans som inte får väga åt något håll... tillåter man henne att stanna hemma så fort de är något så utmanas hon ju inte.. tvingar man henne att va med på allt för mycket och jobbiga saker kanske hon vägrar totalt sen och kanske börjar må psykiskt dåligt.. de vill man inte.. 
Nästa vecka ska klassen på hajk med övernattning.. Detta är nått som vi (jag o lärare) lovat att hon ska slippa..
 
När man ändå skriver om skolan.. Har haft sista nätverksmötet för denna termin.. 
Vi gick igenom året som gått och jag känner att jag är riktigt nöjd med hur 4:an har varit för T.
Man var ju orolig då hon skulle börja, hur de skulle bli med skolarbete och kompisar, men de har gått över förväntan!
Visst skolkraven klarar hon ju inte på långa vägar men hon har haft 2 bra extraresurser (+läraren) och hon har fått göra saker på hennes nivå!
Även när de gäller kompisar har de blivit bättre.. Hon har altid varit sån som gärna är med en el 2 personer, men på senaste har hon kunnat varit med på större aktiviteter på rasterna, alltså umgås med flera =) 
 
I 5:an kommer bli oförändrad när de gäller resuser och de känns bra!
 
Men om en vecka "lägger vi skolan på hyllan" !
Då ska vi bara njuta av ledigheten och göra roliga saker =) 
(Roliga saker = allt som inte har med skola att göra) 
 
Allmänt, Skolan, Vardagslivet | Autism, barn, barn med autism, min flicka, nätverksmöte, skolan, sommarlov | | Kommentera |
Upp