Dusch!

Idag har de varit dusch-dag..
Vi har två bestämda dagar, där de är noga tvättning och sen får hon bada och så när hon vill. 
Att lära sig att tvätta sig själv och ha schampo i håret har tagit sin tid för tilda, men nu har hon börjat klara av de själv =) Däremot vill hon alltid att jag ska hjälpa henne då hon ska torka sig..
 
Men idag var jag såå trött, främst för att de blev mycket tjat innan middagen.. Hon har så mycket hon ska göra och de kan ta en halvtimma innan man lyckas få henne att avsluta sin aktivitet.. Att försöka gå emellan och avbryta klarar hon inte av.. Iaf så sa jag åt henne att eftersom jag fått tjaja så mycket på henne under eftermiddagen så orkade jag inte med att torka idag :P 
 
Efter lite muttrande kom hon fram till att hon nog klarar de själv.. Förvånansvärt snabbt (20min) efter att hon vandrat in i duschen kom hon ut, helt klar!! 
De har inte hänt förut så de va kul att hon klarade de, eller främst att hon fick känna att hon kan klara av de!
Hoppas på att de ger mersmak för henne och att hon kan börja bli mer och mer självständig även vid denna syssla!
 
Hon vill gärna att jag ska vara med henne då hon gör saker och att jag ska påminna henne om allt.. Som förälder har man som gått med på detta, vilket har sina för- och nackdelar.. 
Hon behöver att bli ännu mer självständig och förstå att jag inte alltid kommer finnas där och påminna.. Tiden går ju rätt fort och snart är hon vuxen :P 
Men jag erkänner; de är rätt svårt som förälder att släppa taget, hon är ju min "lilla flicka" =)
 
Nöjd tjej efter duschen!
Vardagslivet | |
Upp