Måndag

Två veckor och någon dag har gått i skolan och de känns som att Tilda börja komma in i rutinerna! Hon känns lugn och nöjd när hon kommer hem på eftermiddagarna,  vilket känns jättekul!!

Hon pratar ingenting om kompisar eller de nya eleverna i klassen.. har frågat någon gång, men hon har bara mumla nått ohörbart.. vill ju inte pressa och tjata, utan hoppas på att de funkar bra.. vet ju hennes svårigheter med att lära känna nya människor..

Som vanligt då skolan börjar så drar alla möten igång o utredningar igång.. (nej, de är aldrig lugn o ro med barn med särskilda behov 😜)

Om några veckor är de dags för första nätverksmötet i skolan med lärare, specialpedagog, lärare, extra resurs, soc och hab ! Ska bli väldigt spännande att höra vad de har att säga!!

Fick även samtal från specialpedagogen idag om att de visst ska anställa en logoped i kommun som ska hjälpa/lära lärare i hur man ska hjälpa o bemöta barn med språkstörning. Låter ju toppen!! Hon ville att vi skulle göra en ansökan, vilket man självklart är positiv till.. allt som kan hjälpa är bra!!!

Sen i oktober är de åter dags för en utredning kring begåvningen.. två dagar med tester blir de för henne, vilket innebär en massa papperarbete för mig och skolan 😊 (de är sjukt hur många formulär man fyllt i angränsande Tilda.. borde vara en vanesak vid de här laget, men man vänjer sig aldrig av att fylla i alla "fel" o brister ens barn har) ..
Denna utredning är iaf sjukt viktig och kommer att avgöra hur Tildas närmaste 2 år kommer att se ut.. skulle hon få diagnosen utvecklingsstörning, är hon berättigad särskola.. vilket skulle va de bästa för henne!!!

Skulle de dock fortfarande visa sig att hon ligger lite över gränsen (man måste ha ett IQ på 70 eller mindre för diagnos, tilda hade 72 senast), är de vanlig skola som gäller och krav som i stort sätt är omöjliga för henne..  usch hemska tanke..

Jaja.. en sak i taget!!
Vi tar en vecka åt gången!! På onsdag till fredag far Tilda på korttids verksamhet,  vilket hon ser fram emot.. de nya denna gång är att de är vanlig vardag (innan har hon bara varit då de varit lov).. men de blir nog bra!!

Då ska jag rå om sonen extra mycket, bara han och jag!!! (Kan knappt inte minnas när vi haft ensam tid utan tilda, senast! Och att vara tillsammans ensamma i två dagar har nog aldrig hänt förr..) så MYS blir de!!!! 😊  
Skolan, Utredningar, Vardagslivet | ADHD, Autism, Generell språkstörning, Möten, Psykologutredning, barn, barn med autism, diagnos, dyslexi, generell språksörning, min flicka, nivåbedömning, pragmatisk språkstörning, skolan, språkstörning, utredning | | Kommentera |
Upp