Så blev de höst!

Tiden går och som vanligt är de fullt upp!

Tilda började i skolan förra veckan och hade bara en frånvarodag :) Det är en ny skola, nya lärare och nya klasskompisar, så i stort sett ser allt annorlunda ut. Hon har börjat 4:an och de ska bli väldigt intressant att se hur de går!! Tyvärr har jag inga större förväntningar utan tragiskt nog väntar jag bara på att hon ska vägra skolan.. de är bara en känsla jag har.. jag skulle då aldrig stå ut i hennes situation. Men förhoppningsvis är lärarna så pass bra att de lyckas hålla henne intresserad!!

Tilda har inga godkända betyg i de ämnen som är viktiga. Hon kan knappt läsa även om vi kämpat i 4 år med de. Hon har svårt med förståelsen till de mesta och svårt med de sociala samspelet. Önskar verkligen att hon skulle fått börja på särskola, men än är hon inte berättigad.. de är ju sjukt men tanke på hur de går i skolan.. men hon måste tydligen ha en utvwcklingsstörning för att få gå i särskola ??!?? Tydligen räcker inte hennes 5 diagnoser!!???

De ska iaf göras en sådan utredning runt november, så de är bara att vänta på de! Det är sjukt att man i dagens samhälle ska behöva hoppas på att hon får ytterligare en diagnos.. De borde väl räcka med de hon redan har..

De som är mest jobbigt i allt detta är att Tilda blir mer och mer medveten om skillnaden mellan henne och sina klasskamrater, vilket påverkar henne psykisk.. de är aldrig kul att se sitt barn må dåligt..
OCH de är aldrig kul att höra sitt barn säga att de vill dö!! Visst är de vanligt för barn att fundera på döden, men de är en annan sak då de slänger ur sig: "jag duger inte, jag kan lika gärna dö."

Men men..
Nu tar vi en dag i taget och hoppas att kommer in i klassen och förhoppningsvis kommer att trivas!! 
Snart kommer väl första mötet med lärare, specialpedagog och rektor.. de ska bli spännande att se hur de hade tänkt göra för att hjälpa tilda på bästa sätt!!

Vem vet, kanske har jag fel i min känsla över hur detta kommer att sluta! Kanske kommer de funka!?
Skolan, Vardagslivet | ADHD, Autism, barn, barn med autism, diagnos, min flicka, skolan, skolstart, tankar | |
Upp