Låtsasvänner

Det där med låtsasvänner tycker jag är intressant. Tilda har några stycken, vissa har hon haft sen hon var liten medans andra kommer och går.. Vet egentligen inte hur man ska hantera det där med hennes så kallade vänner så antingen ignorerar jag hennes samtal med kompisarna eller så spelar jag med.
..
Hon har tex en vän som heter Anna och henne har hon haft sen hon var runt 5 år. Hon kommer och går och just nu är de mycket prat om Anna. När vi var på stan idag så kom Tilda på att Anna fyller år idag och att hon måste fixa en present.. Detta surrade hon om hela vägen hem.. Hon berättar i detaljer om exakt vilka saker Anna vill ha och tycker om..
Känner att de blir lite otäckt ibland för att de blir som att man själv "börjar lära känna" denna Anna, via det Tilda säger, som om allt vore sant...
..
Anna har helt enkelt blivit en del av vår vardag, våra liv :)
 
.
Några andra som är populära är monster high-figurerna och dessa har blivit levande för Tilda.
Hon pratar så mycket om dom så man vet i stort sätt vad alla heter och vad de är för varelser..
..
De med autism kan ju tydligen bli överdrivet intresserade av ett visst tema och tror att monster high är en sådan sak.. Hon har varit intresserad av de i över ett år nu och de känns bara som att de blir värre och värre..
Men ser de ändå som positivt, kul att hon har nått som hon tycker om att sysselsätta sig med!
..
 
Allmänt, Autism | Autism, barn, låtsasvänner | |
Upp