Både ser fram emot och bävar för sommarlovet!

Tiden går fort nu och de är inte så länge kvar tills de är sommarlov, vilket är något man både ser fram emot och bävar för..
Sportlovet och påsklovet var ju inte speciellt lyckat då de var mer tjafs och sura miner, så jag hoppas ju inte att så är fallet till sommaren!
Men eftersom sommarlovet är bra mycket längre så hoppas jag att Tilda anpassar sig snabbt och kommer in i de nya rutinerna (för jag tror att de är det som ställer till de för henne).. 
 
Märker ju oxå att ju äldre hon blir desto mer fasta rutiner måste de vara.. 
Tror de var först när hon gått några år i skolan som behoven av rutiner började, innan dess kunde vi göra de mesta utan att Tilda blev påverkad. Kanske för att hon då levde i nuet och klarade inte av att se framåt.. 
Idag är de en helt annan sak. Vi brukar alltid sitta på söndagen och gå igenom vad som kommer ske under veckan som kommer.
På lov kanske man inte alltid vet vad som händer under de följande dagarna (iaf inte om man inte är i behov av så fasta rutiner) och spontana saker dyker upp.
JAG måste vara mer medveten om att hennes behov av rutinerna är större än förra sommaren!! 
 
Eftersom jag är "sjuk på heltid" så kommer vi ha massa tid och hitta på roliga saker i sommar! =) De ser man ju fram emot! De är så härligt att få göra saker med barnen och än så protesterar dom inte om jag föreslår att vi ska göra nått tillsammans! (de är ju ändå 12 o 14 år)..
Ibland väntar men sig nästan att de ska komma: "vill inte hänga med morsan.." Men än har jag inte fått höra de =) 
 
Så de är bara att hoppas på de bästa!! 
Men en månad i skolan är de kvar så vi koncentrerar oss på den först!
Allmänt, Vardagslivet | barn, barn med autism, bävar för sommaren, min flicka, rutiner, ser fram emot sommaren, sommarlov, vardagen | |
Upp