Gårdagens möte med skolan och utvecklingssamtal

Gårdagens möte med skolan gick rätt bra! Tilda har en suverän assistent och lärare detta år, vilket känns kul!! Tack vare dom har Tildas utveckling gått framåt och de känns som att vi kommer någonstans!!
Den stora skillnaden nu är att hon alltid har sin assistent med sig överallt, jämfört med förra året då hon hade olika lärare och som inte alltid var med.. De som också är positivt är att de vuxna runt omkring Tilda har tålamod. De är bestämda, visar att det är dom som bestämmer..
Tilda är duktig på att sätta sig på tvären då hon ska göra något tråkigt och jag tror att hon förr slapp göra de uppgifterna på ett annat sätt än nu.. Nu måste hon göra de tråkiga innan hon kan göra något kul, vilket jag tycker är jättebra!! De är ju så det är här i livet, allt är ju inte kul..
..
Rektor och specialpedagogen pratade också om Tildas framsteg och att de känner att de går åt rätt håll, men samtidigt är alla överens om att det behövs mer för att komma ytterligare framåt..
Har börjat inse att det enda som kommer att funka är särskola eller iaf deras kursplan.. Förhoppningen är ju att hon får gå kvar på skolan och sin nuvarande klass!!
..
MEN !!!
Då kommer man ju självklart till ett problem..
Hittade detta på en sida:
..
Problemet nu är att Tilda inte har någon utvecklingsstörning, iaf inte konstaterad.. Hon gjorde ett begåvningstest för några år sen och då låg hon precis på gränsen..
Detta tycker jag är helt sjukt, att hon inte är berättigad särskola.. Hon har ju ändå 5 olika diagnoser och alla påverkar hennes inlärning på ett eller annat sätt, man tycker ju att de borde räcka !!!
..
Så nu är alternativen (vad jag förstått) att göra ett nytt begåvningstest och hoppas på en utvecklingsstörning (SÅ JÄVLA SJUKT!!! ) eller så hoppas vi på att rektorn på särskolan som är kontaktad, kan göra något åt saken..
Vad händer om det är så att hon inte har någon utvecklingss. eller får bli inskriven på särskola ??!!!
Hon kommer ju aldrig klara av kraven i vanliga skolan....
Detta är något som tynger en hel del just nu..
Känns inte alls kul..
Tilda sitter i kläm.
Hon har så många svårigheter och man vill ju att de ska gå så bra som de bara kan för henne!!
Hoppas på att en lösning kommer snart!!
 
Allmänt, Autism, Skolan, Språkstörning, Vardagslivet | ADHD, Autism, barn, i kläm, skolan, språkstörning, särskola | |
Upp