Läkarbesök och ny medicin!

Idag har vi varit på första läkarbesöket på rehab-avdelningen. Det var en helt okej läkare och lyckades få Tilda att prata nästan direkt (hon har en förmåga att gärna vara tyst i dessa situationer) :)
.
De pratade om hennes hjärta och de ev. blåsljud som hördes tidigare.. Skönt nog hörde han inget idag!!!!
En mindre sak att oroa sig för!
De gjordes ett EKG ändå och de skulle höra av sig om de visar nått.. (hoppas ju på att man inte hör något)
..
Sen pratades de om medicin mot ADHD. Vi kom fram till att vi ska prova Stattera denna gång.
Vi har provat bla. ritalin innan, men den har gjort att Tilda har blivit grinigare och hon har sagt att hon känner sig mer arg på allt och alla.
Detta blev effekten då medicinen slutade verka vid eftermiddag/kvällen, så de känns ju bra att Stattera håller i dig dygnet runt och förhoppningsvis slipper hon humörsvängningarna.
..
Nu gäller det bara att kunna övertala Tilda om att denna medicin inte alls är som den innan (för hon vill absolut inte ta några piller) .. Men de ska nog gå bra, till slut!!
..
Nu är det lugn i en vecka iaf, inga möten förrän nästa torsdag då det är första besöket hos kurator på Rehab. De ska bli spännande att se vad som sägs och vad som kommer att göras framöver!!
.
Slänger in en blid på Tilda, 9 månader, med storebror Benji, oj vad tiden går!!
 
.
Allmänt | | Kommentera |

Kärlek

Autism, Musik | Autism, musik | | Kommentera |

Låtsasvänner

Det där med låtsasvänner tycker jag är intressant. Tilda har några stycken, vissa har hon haft sen hon var liten medans andra kommer och går.. Vet egentligen inte hur man ska hantera det där med hennes så kallade vänner så antingen ignorerar jag hennes samtal med kompisarna eller så spelar jag med.
..
Hon har tex en vän som heter Anna och henne har hon haft sen hon var runt 5 år. Hon kommer och går och just nu är de mycket prat om Anna. När vi var på stan idag så kom Tilda på att Anna fyller år idag och att hon måste fixa en present.. Detta surrade hon om hela vägen hem.. Hon berättar i detaljer om exakt vilka saker Anna vill ha och tycker om..
Känner att de blir lite otäckt ibland för att de blir som att man själv "börjar lära känna" denna Anna, via det Tilda säger, som om allt vore sant...
..
Anna har helt enkelt blivit en del av vår vardag, våra liv :)
 
.
Några andra som är populära är monster high-figurerna och dessa har blivit levande för Tilda.
Hon pratar så mycket om dom så man vet i stort sätt vad alla heter och vad de är för varelser..
..
De med autism kan ju tydligen bli överdrivet intresserade av ett visst tema och tror att monster high är en sådan sak.. Hon har varit intresserad av de i över ett år nu och de känns bara som att de blir värre och värre..
Men ser de ändå som positivt, kul att hon har nått som hon tycker om att sysselsätta sig med!
..
 
Allmänt, Autism | Autism, barn, låtsasvänner | | Kommentera |
Upp