Måndag

Peppar, peppar.. inga möten ang. Tilda denna vecka!! Ovanligt!

Dock är hon hemma från skolan idag, magsjukan har slagit till.. men de verkar vara en snabb en eftersom hon idag verkar riktigt pigg.. (kräktes endast igår kväll) ..

.

Slänger in en bild som jag tycker är riktigt bra och som får en att tänka till!

 

 

Allmänt, Vardagslivet | | Kommentera |

Hjälpmedel

Idag har vi varit och träffat Tildas arbetsterapeut för att prata om hjälpmedel.
Tyckte det var riktigt intressant och få se de olika alternativ som finns och få förslag på olika sätt att arbeta med Tilda.
..
Till slut beslutades att vi ska prova en timstock..
Tilda har ingen uppfattning om tid och därför hoppas man ju på att den kan hjälpa henne med att förstå lite bättre.
Man kan ju använda den på så många olika sätt, men första tanken är att använda den innan måltider och sovdax, då kan hon själv se och hålla koll på hur lång tid de är kvar. Som de är idag så måste man tjata många på henne innan hon väl kommer till matbordet.. Det är mycket som hon ska göra innan hon kan komma och äta.. Normalt fall funkar de heller inte att säga till 5 minuter innan, de blir ändå tjat när väl maten är klar.
Kanske blir de mindre tjat med denna sak!!
..
Vi ska även prova ett veckoschema, där vi dag för dag visar med hjälp av bilder, hur de kommer att se ut.
Frågade Tilda om hon ville följa med till hab och välja ut bilder som hon kan ha på sin tavla och det var hon positiv till!! Hon kom genast på en massa saker hon gör på dagen som hon ska ha på tavlan
:)
...
Hoppas på att de blir bra!!
Detta är iallafall en början och de ska bli spännande att se hur de kommer gå!!
 
Allmänt, Autism, Vardagslivet | Autism, Möten, barn, hjälpmedel, timstock, veckoschema | | Kommentera |

Tre veckor med Strattera!

Nu har de gått ca 3 veckor med den nya medicinen Strattera och än så länge märker, iaf inte jag, någon skillnad på henne. Nu vet jag att de kommer ta längre tid innan medicin verkar fullt ut och vi håller fortfarande på med höjning..
Att det inte märks något på Tilda, känns just nu som positivt. De andra medicinerna vi provat (ritalin och concerta) har bara gjort henne mer arg och sur.
..
Nu när hon kommer hem är hon ofta glad och verkar nöjd med tillvaron.
..
Den stora anledningen till att vi provar medicin är för att hjälpa henne lite mer i skolan, där de inte går så bra och det är där som de märks störst skillnad på Tilda sen hon påbörja medicinen..
..
Tydligen är hon väldigt arg på sin assistent och visar de tydligt. Men vad jag förstått är hon inte arg på något annan och inte heller speciellt sur. Så de är ju svårt..
Det dom också märkt är att Tilda är lite "i sin egna bubbla" som de uttryckte det. Men att de också trodde att de skulle lägga sig.
Det som är svårt är att få henne att göra de uppgifter som ska göras, men detta är ett problem hon alltid haft. Sen att hon nu visar det tydligare gentemot sina lärare känns ju inte alltid så kul. Men de är vana med att få kämpa med Tilda, så detta fixar dom också :)
Dom gör ett kanonjobb!!
..
Så förtsättning följer...
*hoppas denna medicin är den rätta*
!
 
ADHD, Allmänt, Skolan, Vardagslivet | barn, medicin för ADHD, skolan | | Kommentera |
Upp