Den 7 September - 2011 skrevs..

Igår då jag satt och kolla i fotoalbumen så fastna jag (som vanligt) på bilderna av tilda då hon gjorde sin operation i Lund.. Bilderna får mig att tänka på hur skört livet kan vara och att man verkligen ska uppskatta stunderna man har med sina nära och kära!!
.
På ett sätt är jag glad att jag fått uppleva detta, just för att man efter allt som skett så ser man saker på ett helt annat sätt.. Alla småbekymmer man hade innan detta skedde, blev mest löjliga.. Kanske därför jag idag bara suckar åt folk som klagar på sin vikt, sitt utseende eller andra små ytliga ting...
Är ju självklart inte glad över att tilda tvingats gått igenom de hon gjort och de var en sjukt jobbig period.. Men de slutade ju bra!!
.
Efter 4 timmar på operationsbordet var de klara!! Allt hade gått bra, de hade sytt igen VSD och med hjälp av GoreTex även täppt igen ASD !!
.
2 timmar efter operationen
.
1 dag efter operationen, fri från respiratorn och precis vaknat!!
Lättnaden då ens barn andas på egen hand och första gången öppnar sina ögon, är magiskt, obeskrivligt, helt underbar!!!
.
första gången efter operationen som jag fick hålla henne.. minns att jag knappt vågade röra mig eftersom jag visste att hon kunde få ont om hon rörde sig för mycket.. tror jag satt med henne i knät i flera timmar, tills hon skulle iväg för lite tester, men hade kunnit sitta så hela natten!!
minns att jag grät då jag satt där, bara för att jag såg henne andas... aldrig vart så lycklig som jag var den stunden!!!!
.
Typ en vecka efter operationen!!
Vaken mycke mer..
Hade dock fortfarande ont.. Minns att vi inte fick lyft henne under armarna 6 veckor efter operationen, vilket var förståeligt eftersom de öppnat upp hela bröstkorgen..
Minns att hon hade mycke hicka, vilket gjorde att hon fick ont.. De var riktigt jobbigt att se hur ledsen hon blev varje gång hon hicka, så man hade alltid en flaska i närheten, för att hjälpa henne...
.
2 veckor efter operationen!! Tilda är en helt ny tjej, väldigt glad och energifull!!
:)
Allmänt, Hjärtebarn | ASD, VSD, hjärtebarn, hjärtfel, operation | |
Upp