Den 10 April - 2011 skrevs..

Idag påbörjade vi programmet för Tilda, där man tränar koncentration och arbetsminne!!!
.
.
Hon va riktigt glad av att få "spela på datan" så de va ju inga problem att få henne att sitta still :)
Vad jag har förstått då går de ut på att man i 5 veckors tid (för Tilda blir de varannan vecka) ska göra detta varje dag. De är 9 olika spel varje dag och alla upgifter går ut på att följa mönstret som datan visar.. alltså tex 3 saker blinkar i en viss ordning och Tilda ska följa den ordningen.. Tror detta är superbra för henne!! De som oxå är bra är att programmet ändrar antalet blinkande saker beroende på hur många rätt/fel Tilda får.. Blir de för svårt med 3 saker, blinkar 2 saker istället, och är de enkelt så är de 4 saker som blinkar :)

 
Vi började med att Tilda fick skriva sitt namn på sin arbetsbok! Sen valde hon olika belöningar för varje vecka hon jobbar med detta. Hon skulle även ringa in de saker hon gör i vardagen då hon använder arbetsminnet!

Vi gjorde bara "presentationen" idag, vilket i stort sett är samma uppgifter som kommer göras dagligen framöver.. De va mycke information, tror inte Tilda lade så mycke av de på minnet direkt, för ivrig på att börja spela :)

   
Här e några exempel på de olika "spelen" ...

Sen då man e klar får man se hur de har gått och senare kommer man kunna jämföra resultaten och se om hon lärt sig nått av detta!!
Tycker de är rätt intressant, då kan kollar på denna bild, hur ungefär samma upgifter kan variera så mycket i  resultatet.. Tex så var rörliga föremål svåra, medans en uppgift med djur som lät samtidigt, gick riktigt bra!!
:)

Imorrn är de tänkt att vi ska börja på riktigt, dag 1 på vecka 1 :P
Tror och hoppas att detta kan hjälpa Tilda!!
Allmänt, Vardagslivet | |
Upp