the love of my life

.
hittade detta i datan, när jag höll på att städa ur den.
Detta var ett litet experimetna jag gjorde..
 
Allmänt, Musik, Videoklipp | | Kommentera |

Möte på BUP!

Idag har vi varit på möte på BUP. Med på mötet var skolans rektor, Tildas lärare och assistent, logoped och psykolog. Syftet med mötet var att informera skolan om Tildas nya diagnoser främst Autism och Dyslexi.
De gick väl bra, som förälder sitter man mest och nickar instämmande då psykolog och logoped berättar alla problem som ens dotter har..
Ska vara ärlig: Det är tufft att alltid höra om alla hennes svårigheter..
 
..
Det diskuterades även om att göra ett nytt begåvnings-test (?)
Det är så att det fortfarande inte går speciellt bra i skolan, även om hon har gått om 2:an, går de för sakta och hon kommer antagligen inte klara kraven som finns. Därför funderas de på om man kan göra ett nytt IQ-test för att se om hon ev. skulle ha en utvecklingsstörning OXÅ (hon hade 76 för två år sen) .. Då är hon berättigad särskolans kunskapskrav. Dumt !!
Sen vad jag förstår så kan hon testas på nått sätt för att få andra kunskapskrav tillskillnad från sina klasskompisar. De skulle visst kollas upp med rektorn för särskolan.. ?
..
Fick känslan av att både skola och psykolog känner en viss frustration över att inte kunna hjälp henne fullt ut. Fick flash-back av en dröm jag hade nyligen, där jag fick beskedet av att Tilda har nått sin gräns över hur mycket hon kan lära sig. (vet dock att hon alltid kommer lära sig nya saker, de tar bara lite längre tid). Men de kom en del meningar från personerna som var med på mötet, som började med: "om det inte funkar vet jag inte..."
..
Känner att skolan skulle kunna vara lite mer ärliga, förstår att de kan vara svårt, men som förälder med ett barn som har de svårt så kan man ta de negativa, man har hört det förr. Så när frågan "Hur går de för Tilda i skolan" ställdes så fick vi fortfarande inget direkt svar, utan bara höra hur de försöker slingra sig och kommer med saker som inte besvarar frågan..
Tilda verkar i alla fall ha en suverän assistent som faktiskt kan hantera henne och som vågar att vara hård!.
..
Nu var i alla fall de mötet klart.. nu är de bara på att vänta på kallelsen från rehab och att skolan hör av sig om ett möte där!
Min älskade flicka!
Allmänt, Autism, Skolan, Utredningar, Vardagslivet | Autism, BUP, Möten, Psykologutredning, barn, dyslexi, skolan, utredning | | Kommentera |

Det känns som mycket nu..

Saker som berör Tilda går sakta framåt.. Känns som att de var ett tag sen som vi fått diagnosen Autism, men det har inte varit nått möte i skolan än ang. detta.. Vi skulle även få komma till rehab-mottagningen på sjukan, men inte hört nått om de än..
..
Det känns som att de är så mycket som händer nu, just för tildas del, vilket skapar rätt mycket kaos i mitt huvud.. Jag häller själv på att göra en utredning (neuropsykiatrisk), går på samtal varje vecka, har bildterapi 1 gång i veckan, träffar ett personligt ombud och får hjälp. Och snart ska de bli möte med familjebehandlare som ska hjälpa oss.. sååå, jo de är rätt mycket nu !!!
De blir inte lättare av att de  händer så mycket kring Tilda också !!
..
..
Så vad har man på schemat nu fram över:
 
28 november - samtal på bup med personal från skolan (rektor, specialpedagog, lärare och tildas assistent). Där kommer även tildas psykolog och logoped medverka.. Det kommer att vara en återgivning av tildas olika utredningar som hon gjort i höstas. (SOM OM DE INTE RÄCKER MED ALLA DESSA MÖTET DÅ VI FÅTT REDA PÅ ALLA FEL TILDA HAR) ..
..
Fått en remissbekräftelse från barn- och ungdomsenheten, där de står att hon står på deras väntelista och att de kommer ta runt en månad tills vi får komma in och kolla upp hennes hjärta !!
..
Möte i skolan (med de som kommer vara med vid samtalet på bup)  som fortfarande inte blivit av.. tycker att de borde ske innan jullovet..
..
Medicin? När ska de sättas in?
..
Tildas utvecklingssamtal... De andra i hennes klass gjorde detta för typ en månad sen.. Nu ville läraren vänta till mötet, men de är faan inte kul... Har ingen aning om hur de går för Tilda och de verkar inte vilja säga de innan detta utvecklingssamtal... Känner en viss irritation över detta..
..
Kallelse till rehab, som verkar dröja ? .. Skulle vara skönt att kunna ha någon som kan hjälpa till med hjälpmedel och där man kan få tips på hur man ska kunna hjälpa Tilda på bästa sätt !!?
..
17 december - Halv åtta ska vi befinna oss hos tandläkaren där tilda ska få lugnande )tror de är de??) så de kan dra ut 2-4 tänder i underkäken.. Tildas tänder vill inte lossna av sig själv..

Så de är lite av vad som sker just nu.. skulle gärna villa ställa mig och skrika lite, dra lite i håret..
DET TAR ALDRIG SLUT !!!
Diagnoser, möten och fler möten, tänder, hjärtat...
..
Jaja, de är bara att ta ett djup andetag och ta en sak i taget.. Inget annat man kan göra
:)
 
 

ADHD, Allmänt, Autism, Hjärtebarn, Skolan, Språkstörning, Utredningar, Vardagslivet | Autism, BUP, Möten, barn, skolan, utredning | | Kommentera |
Upp